Με όλες τις πληροφορίες του κόσμου να βρίσκονται στο κινητό τηλέφωνο ή στο tablet, το e-learning και όλα τα απαραίτητα εργαλεία εκπαίδευσης χρειάζεται να είναι προσβάσιμα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ακολουθούν τα 6 βασικά πλεονεκτήματα του Mobile Learning τόσο για εκπαιδευόμενους όσο και την επιχείρηση:

Απόλυτη ευελιξία και άνεση

Το Mobile Learning επιτρέπει στους εκπαιδευόμενους να έχουν την ελευθερία και την ευελιξία να ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους όπου και όποτε αυτοί επιλέξουν. Η εκπαίδευση μπορεί να πραγματοποιηθεί εκτός ωραρίων εργασίας όπως για παράδειγμα στη μετακίνηση ή σε κάποια καφετερία. Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες για κάτι σε οποιαδήποτε στιγμή, όπως ακριβώς τους ζητείται να κάνουν στην εργασία τους.

Ενίσχυση του εκπαιδευόμενου

Το Mobile Learning είναι μια λύση που έχει ως κέντρο της τον εκπαιδευόμενο. Βοηθά στην ανάληψη των απαιτήσεων της εκπαίδευσης από τους ίδιους τους εκπαιδευόμενους, αυξάνει την αυτοπεποίθησή τους και προκαλεί την αλλαγή στάσης ως προς την εκπαίδευση. Προσφέρει μια εκπαιδευτική εμπειρία που είναι αρκετή, έγκαιρη και μοναδική για τον καθένα.

Ενίσχυση διατήρησης της γνώσης και μείωση της διάρκειας της εκπαίδευσης

Το Microlearning υποστηρίζει τη φυσική μας τάση να μπορούμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε κάτι για μικρό χρονικό διάστημα. Έτσι, επειδή οι μικρές στιγμές μάθησης οδηγούν σε καλύτερη εφαρμογή της γνώσης, ο συνολικός χρόνος εκπαίδευσης μπορεί να μειωθεί. Μικρότερες μαθησιακές εμπειρίες επιτρέπουν στα βασικά μηνύματα που λαμβάνουμε να αφομοιώνονται καλύτερα.

Ενίσχυση συνεργασίας και συμμετοχής

Έρευνες δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση των ανθρώπων να μοιράζονται ιδέες και να συνεργάζονται διαδικτυακά παρά σε προσωπικό επίπεδο. Το Mobile Learning μπορεί πολύ εύκολα να ενσωματώσει apps και social media στις φορητές συσκευές προκειμένου να προκαλέσει συζήτηση σχετικά με την εκπαίδευση, επεκτείνοντας, έτσι, την εμπειρία μάθησης και αυξάνοντας τα κίνητρα και τη συμμετοχή των ατόμων.

Futureproofing και Αυξημένο ROI

Το Mobile Marketing θα αυξήσει τη διάρκεια της εκπαίδευσης και θα αξιοποιηθεί μελλοντικά για χιλιάδες εργαζομένους που περιμένουν να χρησιμοποιήσουν τη mobile τεχνολογία στη δουλειά. Ένα αποτελεσματικά σχεδιασμένο σετ με microlearning εργαλεία μπορούν να ενσωματωθεί σε διαφορετικές μαθησιακές εμπειρίες. Η αποτελεσματικότητα αυτής της εκπαιδευτικής τεχνικής μπορεί να αυξήσει το ROI της εκπαίδευσης.

Εξατομίκευση

Επειδή οι εκπαιδευόμενοι χρησιμοποιούν τις δικές τους συσκευές στην εκπαίδευση, υπάρχει μια αίσθηση άνεσης και εξατομίκευσης στην εμπειρία εκπαίδευσης. Επιπλέον, το BYOD εξοικονομεί χρήματα αφού οι εργαζόμενοι απορροφούν ένα σημαντικό κομμάτι των τεχνολογικών εξόδων.

Πηγή: elearningindustry.com